Inkorving Agen op woensdag 29 juni!!!

Aan de inkorvingsburelen en de deelnemende liefhebbers

Beste,

Na overleg tussen de KBDB, de inrichter Télévie en de internationale organisaties werd overeengekomen dat alle inkorvingen voor Agen zullen doorgaan op woensdag 29/06/2022 met voorziene lossing op zaterdag 02/07/2022.

Waarom de beslissing om in te korven op woensdag?

  • De lossing van Pau (Bordeaux) werd, wegens de slechte weersomstandigheden, uitgesteld tot vandaag, maandag 27 juni 2022
  • Nederland (ZLU) besliste, wegens de onmogelijkheid tot inkorving op dinsdag, hun duiven in te korven op woensdag
  • Aangezien het een internationale wedvlucht is, alwaar iedereen met dezelfde wapens dient te strijden, werd de beslissing genomen dat ALLE deelnemende landen hun duiven zullen inkorven op woensdag 29/06/2022

Waarom voorziene lossing op zaterdag?

  • Rekening houdend met het feit dat er maar pas zal worden ingekorfd op woensdag kan de lossing ten vroegste te worden uitgevoerd op zaterdag 02/07/2022
  • de voorziene lossing ( vrijdag 01/07/2022) naar zondag 03/07/2022 uitstellen is geen optie voor onze werkende liefhebbers aangezien een deel van de duiven dan pas op maandag 04/07/2022 hun duivenhok zullen bereiken.

Zoals iedereen weet, zijn de weergoden ons niet altijd gunstig gezind. In functie daarvan dringen er zich bepaalde beslissingen op.

Wij beseffen terdege dat het voor de verenigingen en dan vooral voor de vrijwilligers in de verenigingen niet steeds een gemakkelijke opgave is om de inkorvingsdagen en de lossingsdagen te wijzigen.

Voor Agen dient KBDB evenals de desbetreffende inrichter (Télévie) rekening te houden met de mogelijkheden van de andere buitenlandse deelnemende organisaties en uiteraard met die van de vervoerders.

Bovendien is het ook geen sinecure voor de liefhebbers…. We denken dan vooral aan de jonge en de nog in het bedrijfsleven actieve leden van de KBDB.

Daarom HARTELIJK DANK AAN IEDEREEN voor hun flexibiliteit en hun aanpassingsvermogen.

Rekening houdend met het feit dat er in België dezelfde dag (woensdag 29/06/2022) 2 nationale wedvluchten zullen worden ingekorfd dringen wij er op aan dat:

  • voor Agen GELE etiketten dienen te worden gebruikt
  • voor Montélimar UITZONDERLIJK witte etiketten worden aangebracht.

Met vriendelijke groeten.

De nationale voorzitter,                               De voorzitter van het NSC,

Pascal Bodengien.                                          Denis Sapin.